Vabilo in program izleta v Zasavje

Zasavje

Spoštovani!

Leto je naokrog in OZVVS Brda organizira vsakoletni tradicionalni izlet naših veterank in veteranov skupaj s partnerji in partnerkami.

Letos nas bo pot peljala na obisk Zasavja kjer nas bo sprejel predsednik OZVVS Zasavje g. Božo Majcen. Ogledali si bomo znamenitosti Zasavja, ki jih je kar nekaj.

Odhod avtobusa je iz Dobrovega (pri Kleti) 15. 6. 2019 ob 06.00, pobira še na Humu pri trgovini Breda ob 06.15 in ob 06.20 v Podsabotinu nasproti avtobusne postaje (vstopno točko povejte pri prijavi).

Da bomo lažje dočakali kosilo na v restavraciji »Zasavski gurman« v Dolu pri Hrastniku, bo naša organizacija poskrbela za malico in za rujno briško kapljico. Malica bo med postankom na poti v Zasavje. V Hrastniku si bomo ogledali steklarno kjer bo možen nakup steklenih izdelkov (kozarcev, spominkov, itd.) po zelo nizkih cenah, staro učilnico, spominsko sobo iz 2. Svetovne vojne in muzej lutkarstva (zelo stare lesene lutke marionete, ki so posebnost v Sloveniji), ogled starega rudarskega stanovanja iz začetkov rudarjenja v Zasavju. Na Kumu pa si bomo ogledali spominsko obeležje na letalska napada v času osamosvojitvene vojne, lep razgled na okoliška hribovja in se odžejali za na pot proti domu.

V ceno je vštet bogat voden program, vstopnine, kosilo, malica in del avtobusnega prevoza, razliko krije naše združenje. Povratek proti večeru.

Program izleta je na koncu vabila (v prilogi tej novici).

Cena na osebo je 25 EUR.

Izlet se izvede samo, če bo dovolj prijavljenih vsaj za manjši avtobus 34 oseb, v nasprotnem primeru, če bo prijavljenih manj kot 25 se izlet ne bo izvedel.

Prijave sprejema Jože Abramič (ABRA) GSM: 040 257 875 do 10. 6. 2019.

Udeležba na izletu je na lastno odgovornost.

Vljudno vabljeni skupaj z dobro voljo.

Veteranski pozdrav!

  
 Mitja MOČNIK
 predsednik OZVVS Brda
 l. r.