Izlet v Park vojaške zgodovine v Pivki

Pivka

Območno združenje veteranov vojne za Slovenijo je do ustanovnega občnega zbora 3. 2. 2012 delovalo kot sekcija OZVVS »Veteran« Nova Gorica, ki jo je na zadnje vodil predsednik Aleš Simčič. Na ustanovnem občnem zboru pa so se člani odločili za samostojno pot in ustanovili svoje društvo OZVVS Brda, ki trenutno šteje več kot 200 članov vodi pa ga predsednik Mitja Močnik, ki je bil že prvi predsednik sekcije Brda že leta 2000.

Junija so članice in člani OZVVS Brda izvedli drugi samostojni izlet. V lanskem letu so obiskali vojaško ladjo Triglav 11, letos pa so se odpravili na ogled zbirke v Park vojaške zgodovine v Pivko. Tu je veteranke in veterane pozdravilo osebje Parka in jih pod strokovnim vodstvom popeljalo skozi zbirke, ki so na ogled v nekdanji vojašnici.

Po končanem več kot triurnem vodenju so se veterani okrepčali z domačim prigrizkom in rujno kapljico v Gostilni pri Marti v Pivki. Na poti domov pa je sledilo še okrepčilo v prijetnem ambijentu izvira reke Vipave v gostilni Pod skalco v Vipavi.

V večernih urah je bil povratek v domača Brda, kjer smo zaključili lep sobotni izlet OZVVS Brda v Dablo baru na Humu. Izvedbo lepega izleta nam je podprlo podjetje Avrigo, Vinska klet Dobrovo in Občina Brda za kar smo veterani zelo hvaležni.

Mitja Močnik


Fotografije: Mitja Močnik