Izjava za medije predsednika ZVVS Ladislava Lipiča

Slovenija

ZVEZA VETERANOV VOJNE
ZA SLOVENIJO
Rojčeva ulica 16, 1110 Ljubljana
telefon: (01) 524 1784, (01) 540 2065,

E pošta: zveza@zvvs.si

Opr. št.: ZVVS-19/2022
Datum: 4.3.2022

 

Bodimo in ostanimo ljudje!

V Zvezi veteranov vojne za Slovenijo smo ob napadu Ruske Federacije na Ukrajino  izrazili zaskrbljenost in ogorčenje nad uporabo vojaške sile. Opozorili smo, da lahko vojaški napad  povzroči ogromno število beguncev in opustošenje celotnih področij, na katerih se bodo spopadi odvijali. 

Po poročanju medijev je število beguncev iz Ukrajine preseglo milijon. Naša država in civilna družba sta se odzvali hitro in učinkovito. Upamo lahko, da se bo takšen odziv nadaljeval tudi v prihodnjih dneh in tem dejavnostim smo se in se še bomo odzvali tudi vojni veterani.

Najostreje  obsojamo izkoriščanje teh nesrečnikov v politične in predvsem predvolilne namene! Z delitvijo na begunce in migrante,  večvredne in manjvredne, ker pripadajo drugačnim kulturam in rasam se  ustvarja vtis o rasizmu v Sloveniji. Sedaj so izkoriščani  še v predvolilne namene.

Zato vas, oblastniki,  opozarjamo! Ne igrajte se z ugledom naše države in usodami ljudi.  To državo vam je ljudstvo zaupalo le v začasno upravljanje in ne v trajno last.

 

Ladislav Lipič
predsednik ZVVS