Donacija OZVVS Brda Splošni bolnišnici »Dr. Franca Derganca« Nova Gorica oddelek Stara Gora

Dobrovo, Stara Gora

Območno združenje veteranov vojne za Slovenijo Brda je 19. oktobra organiziralo dobrodelno prireditev ob 50. obletnici Teritorialne obrambe, Dnevu suverenosti in Dnevu spomina na mrtve v vinski kleti v Goriških Brdih na kateri so nastopili pevski zbori iz Brd in pihalni orkester Brda na katerem se je zbralo kar precej poslušalcev in prisluhnilo slovenskim domoljubnim pesmim. Na dobrodelnem koncertu so bili zbrani tudi prostovoljni prispevki, ki so bili komisijsko z zapisnikom prešteti in v celoti namenjeni za Splošno bolnišnico »Dr. Franca Derganca« Nova Gorica – Oddelek za invalidno mladino in rehabilitacijo Stara Gora v višini petsto evrov.

V petek 16. novembra sta predsednik združenja Mitja Močnik in sekretar združenja Jože Abramič predala simboličen kupon v višini petsto evrov osebju oddelka za invalidno mladino Stara Gora za nakup pulznega oksimetra s silikonskim senzorjem za otroke in dojenčke. Pulzni oksimeter je zelo pričakovana naprava v oddelku Stara Gora saj bodo z njim otrokom in dojenčkom ne boleče brez jemanja krvi lahko merili hitrost srčnega utripanja ter nasičenost (saturacijo) kisika v arterijski krvi, ki je ključna informacija za zdravnika. Prednost oksimetra ni samo, da je pregled ne boleč brez jemanja krvi ampak je tudi hiter dostop do informacij o bolniku, preprosta uporaba in prenosljivost.

Glavna sestra gospa Nataša Premrl je poudarila, da je to za njihov oddelek velika pridobitev saj jim bo precej olajšalo delo z otroki in pospešilo proces določanja stanja bolnika, malčki pa ne bodo več trpeli nepotrebnih bolečin pri jemanju krvi. Po kratkem klepetu z osebjem oddelka Stara Gora in hvaležnostjo, ki ga je izkazalo osebje veterani OZVVS Brda računamo v naslednjem letu ponoviti tovrsten dogodek in upamo, da se ga bo udeležilo še več ljudi ne samo z Brd ampak tudi okolice ter prisluhnili v dobrobit vsem nam slovenski domoljubni pesmi iz glasov briških slavčkov.

Tekst in foto: MM